top of page

Review: hardcover fotoboek bij Fotofabriek.nl

Bijgewerkt op: 13 apr. 2020

Zoals jullie weten ben ik gek op stedentrippen én fotografie. Je zou dan ook verwachten dat mijn huis bezaaid ligt met fotoboeken van al mijn trips. Maar helaas, vaak koop ik op vakantie een fotoboek en wil ik achteraf de foto's laten uitprinten, om ze er vervolgens samen met wat bonnetjes, tickets en ansichtkaartjes weer in te plakken. Nu heb ik dus overal in huis stapeltjes ansichtkaarten, bonnetjes en losse (lege) fotoboeken liggen, maar nooit de foto's laten uitprinten/erin geplakt.


Tegenwoordig is alles digitaal en is het eigenlijk veel makkelijker om meteen online je fotoalbum te ontwerpen. Hier kan je altijd nog voor kiezen om daar eventueel nog wat losse kaarten/foto's tussen te stoppen. Toen ik gevraagd werd om voor Fotofabriek.nl een review over een fotoalbum te schrijven zag ik dit dus ook als een uitgelezen kans om mijn stedentrip naar Faro daarin te plaatsen!


Waar te beginnen?

Het lijkt in het begin misschien wat ingewikkeld maar het is eigenlijk super simpel. Zodra je op de homepage zit zie je eigenlijk al meteen de categorieën staan. Als je op 'Fotoboeken' klikt kan je daar kiezen welk type boek je wilt maken. Ik heb gekozen voor een hardcover fotoboek op A4 formaat, ik vind hardcover sowieso het mooiste omdat het een luxe uitstraling heeft. Je ziet vaak dat mensen kiezen voor een liggend ontwerp maar omdat bijna al mijn foto's van deze stedentrip verticaal zijn, heb ik gekozen voor een staand fotoalbum op A4-formaat.


Hardcover frontpage fotoalbum

Tip! Twijfel je tussen een liggend of staand ontwerp? Kijk dan eens aandachtig naar de foto's in je selectie - is het merendeel liggend of staand? Mocht je voor staand kiezen en heb je een prachtige liggende foto? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om deze als spread te plaatsen.


Eenmaal jouw keuze gemaakt dan kun je gaan beginnen met het opmaken van het boek. Je kunt hiervoor de editing-software van Fotofabriek.nl gebruiken - dit kun je downloaden of in je browser gebruiken. Ikzelf heb gekozen voor de online variant omdat ik zo min mogelijk programma's wil downloaden. Eenmaal in het programma begin je met het uploaden van je foto's en kun je kiezen voor een bestaand thema/template of een lege. Ik heb gekozen voor de lege variant maar heb wel in het menu gekozen voor vooraf opgezette kaders voor foto's. Zo weet ik zeker dat op alle pagina's alles netjes recht staat. Ik heb er ook nog voor gekozen om op sommige pagina's teksten toe te voegen. Ik vind het fijn om achteraf terug te kijken waar we allemaal geweest zijn (plaatsjes, restaurants etc). Mocht je dit willen doen, let er dan goed op dat de grootte overal hetzelfde is en dat A4 vrij groot is, je lettertype mag dus best wat kleiner ogen want het is al snel te groot. Na het afronden van je ontwerp kun je deze nog eens een keer goed nakijken en bestellen.


Kom je er niet helemaal uit of wil je stap voor stap lezen hoe het in zijn werk gaat dan kun je dat op deze webpagina van begin tot eind nog eens teruglezen.


Liever jouw favoriete foto op canvas aan de muur? Ook dan kun je bij Fotofabriek.nl terecht. 

Het resultaat!

Wat ik er trouwens ook nog over kwijt wil is dat ik superblij ben met de snelle levertijd. In twee (!) dagen was mijn fotoalbum namelijk al in huis. Hij was netjes verpakt en paste door de brievenbus (24 pagina's dik), waar hij ongeschonden doorheen gekomen is. Het album ziet er netjes uit en is mooi afgewerkt. De kleuren zijn zoals ze moeten zijn en de pagina's zijn van mooi materiaal. Ook is hij netjes gebonden en vind ik de grote afbeelding op de kaft erg mooi. Ik heb gekozen voor twee verschillende foto's maar je kunt de achterkant ook leeg laten.


Jullie kunnen hieronder wat foto's bekijken van het eindresultaat.
82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page