top of page

Op vakantie naar Sicilië!

Zoals jullie misschien al weten ben ik gek op reizen. Helaas door Corona staat reizen even op een lager pitje maar toch zijn mijn vriend en ik er even anderhalve week tussenuit geglipt om Sicilië te ontdekken. Naast dat het er prachtig uit ziet, kun je er ook fantastisch eten.


We verbleven in verschillende Airbnb's en hebben een hoop getourd met onze huurauto: een Fiat 500 hybrid. De eerste week verbleven we in het kleine dorpje San Pietro Clarenza, aan de oostkant van het eiland. Dit plaatsje ligt op 'steenworp' afstand van de Etna vulkaan - welke wij uiteraard ook hebben gezien! Vanuit onze eerste Airbnb hebben we ook een aantal andere plaatsen bezocht waaronder Siracusa, Toarmina en Ragusa. Uiteraard hebben we ook lekker een paar dagen genoten van de zon aan het strand en bij het zwembad van de Airbnb. Het strand waar we heen gereden zijn was het strand van Vendicari.


Onze tweede Airbnb bevond zich in Cefalù, wauw wat was het hier mooi! Het was een heeel klein huisje in het historische centrum van Cefalù op loopafstand van het strand, waar wij de tweede dag ook hebben gerelaxed. De laatste dag zaten we weer in de buurt van de Etna, zodat we de dag erna snel op het vliegveld konden zijn.


Bekijk hieronder een aantal van mijn favoriete kijkjes van dit prachtige Italiaanse eiland. Binnenkort verschijnen deze foto's ook op mijn werkaandemuur-account.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page