Vrij werk: productfotografie

Het is iets waar ik altijd erg sceptisch over ben: Brand Partnerships of ambassadeurs-programma's. Ik ontvang wel vaker e-mailtjes van bedrijven omdat ik op Instagram een bedrijfsaccount heb. Zo bieden ze je vaak 20% korting aan op hun assortiment in ruil voor het promoten van hun artikelen. Artikelen waar ze vervolgens alsnog winst op maken én dan mogen ze ook nog eens jouw beelden gebruiken. Niet echt een fair deal dus.


The Clean Sense (oplichters!)

Onlangs ontving ik een berichtje van The Clean Sense. Hierbij ging het niet perse om een ambassadeurs programma, maar meer een Brand Partnership. Ik hoef geen producten te promoten op mijn eigen tijdlijn, maar ik hoefde ze alleen maar 6 foto's aan te leveren van het product. Vervolgens gebruiken hun deze beelden op hun website en Social Media-kanalen. Ik zou hier na het aanleveren - en dit mocht via een contactsheet - gewoon voor betaald krijgen.


Klinkt te mooi om waar te zijn toch? Dit was het ook, want ze hebben uiteindelijk nergens meer op gereageerd. Toch heb ik besloten om foto's te maken van zo'n apparaatje en deze gewoon te gebruiken als vrij werk! Ik bestelde het gezichtsapparaatje (kan dus ook voor €4 via Aliexpress) in de kleur lichtroze.


Voorbereidingen

Een uitgebreid moodboard en een Pipoos bestelling vol materialen verder: ik was er klaar voor! Ik wilde graag 3 productfoto's maken én 3 productfoto's waarbij je product in gebruik ziet.


Ik moet zeggen dat ik erg tevreden met ben het resultaat! Wat vinden jullie er van?


Het resultaat:© 2020 by Manon Eline Visser. 

  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon
  • Gray Pinterest Icon
  • Grijs Facebook Icon